The Meyerowitz Stories

2 min. lezenThe Meyerowitz Stories (New and Selected): familiefilm

Jaar: 2017
Regisseur: Noah Baumbach

Deze familiefilm over wrok en rivaliteit tussen broers en zussen jegens hun vader (Dustin Hoffman) en diens kleiner wordende erfenis, trok me aan, mede door alle acteurs die erin spelen. De 7.1 op IMDb droeg bij aan mijn positieve beeld. Ik wilde The Meyerowitz Stories wel een kans geven. 

Quasi-elitair

Het begin van de film gaf me minder vertrouwen. De quasi-elitaire sfeer binnen de familie verveelde me. Gelukkig duurde deze fase niet lang. Snel keek ik naar een scène met Adam Driver (Randy in de film) en Ben Stiller (zoon Matthew) en zat ik lekker in het verhaal.

Oudste kinderen

De oudste kinderen Danny (Adam Sandler) en Jean (Elizabeth Marvel) hebben het het moeilijkst in de familie. Zij hebben nooit veel aandacht van hun artistieke vader gekregen. Jongste zoon Matthew is beter af, hoewel hij ook issues heeft. De nieuwe vrouw van Harold is de hippie en alcoholist Maureen (Emma Thompson), die niet persé positief bijdraagt aan de sfeer.

Erfenis

Over de erfenis gaat de film eigenlijk bijna niet, wat ik een voordeel vind. De dialogen over de familiehistorie en de opgekropte ergernissen, zijn interessanter om naar te kijken. Dit beslaat dan ook het merendeel van de film: dialogen en ruzies. Maar deze komen veelal op een komische wijze aan de orde in The Meyerowitz Stories.

Slechte kunst

De film gaat ook over kunst. Maar alles wat je voorbij ziet komen is behoorlijk slecht. Kleindochter Eliza (Grace van Patten) maakt porno-kunst en vader Harold is een beeldhouwer die ook weinig indruk op me maakte. Dit is dan ook onderwerp van gesprek.

Concluderend

The Meyerowitz Stories is een plezierige film over familietrauma’s, waarin je ook kunt lachen. Aanrader voor mensen die houden van familieverhalen of affiniteit hebben met het kunstenaarsbestaan. Of zoals ik fan zijn van één of meerdere van de meespelende acteurs in deze film.

Link naar The Meyerowitz Stories (New and Selected).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.