2 min. lezenThe 40 Year Old Virgin: onderhoudend

Jaar: 2005
Regisseur: Judd Apatow

Van deze film had ik iets heel slechts verwacht. De titel spreekt dan wel aan, maar ik dacht aan cliché-grappen. Steve Carell in de hoofdrol was mijn enige reden om The 40 Year Old Virgin toch een kans te geven.

Vertrouwen

Nadat ik op ‘Play’ drukte in Netflix, ontdekte ik dat hij niet de enige bekende acteur is in deze film. We hebben Seth Rogen, wat ik ook een leuke acteur vind, Paul Rudd, Romany Malco en een mini-rolletje voor Jonah Hill. Deze ontdekking gaf me al een gevoel van vertrouwen. 

Blue monday

En terecht. The 40 Year Old Virgin heeft dan misschien een flauw thema, het is wel een kwaliteitsfilm met goede dialogen, komische situaties en oprechtheid. Het is een mix van een mannenfilm en een romantische comedy. Ik keek de film op ‘Blue Monday’ – de donkerste dag in het jaar – en het was daarvoor de perfecte keus.

Electronicazaak

De mannen werken allemaal in een electronicazaak. De sfeer in die winkel vond ik erg grappig. Het lijkt alsof iedereen extreem zichzelf is. Aan het hoofd staat de kinky en machtige bedrijfsleidster Paula (Jane Lynch). Soms spelen de medewerkers persoonlijke video’s af op de beeldschermen, twee oudere Indische medewerkers zijn mega bijdehand en hier en daar draait er weleens een medewerker mentaal door. Het kan allemaal.

Promotie

De veertigjarige maagd Andy (Steve Carell) is de enige man in de zaak die wél serieus zijn werk doet en daardoor ook onverwacht promotie krijgt. Maar dat kan ook een trucje van Paula zijn om hem het bed in te krijgen. En Paula is niet de enige die een oogje op Trish heeft. Op een dag wandelt sexy oma Trish (Catherine Keener) de winkel binnen. 

Conclusie

Erg komische goede film, met een overigens erg leuk einde. Perfecte film voor een druilerige winterdag. Aanrader voor iedereen die van comedy houdt.

Link naar The 40 Year Old Virgin.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.