1 min. lezenSoof: vriendelijk

Jaar: 2013
Regisseur: Antoinette Beumer

Omdat op het Nederlands Film Festival Soof 2 in première gaat, besloot ik om Soof te kijken. Mijn verwachting van beide films was laag, maar dat Soof 2 meedingt voor een Gouden Kalf liet mij geloven dat in deze filmserie wat goeds te ontdekken valt. 

soof
Huis-tuin-en-keuken-vibe

Ondanks de huis-tuin-en-keuken-vibe van Soof, viel de kwaliteit mij reuze mee. Er zit best veel verhaal in, een beetje diepgang zelfs, veel humor en nog een licht-pittige spanningsboog ook.

Genot voor het oog

Verder is Fedja van Huêt – echtgenoot Kasper in de film – natuurlijk een genot voor het oog. Het feit dat hij in deze film een wat onbenullige, onbegeerlijke man speelt, maakt zijn rol alleen maar extra plezierig om naar te kijken.

Culinair

Anders dan vele andere van dit soort ‘gezellige’ Nederlandse films waarin persoonlijke relaties het hoofdthema vormen, gaat Soof ook over koken en succesvol worden met je eigen restaurant. Het maken van culinaire hoogstandjes is namelijk Soof (Lies Visschedijk) haar passie.

Daniel Karaty

En dan hebben we nog Daniel Karaty, het ‘So you think you can dance’ jurylid. Op meerdere niveaus een vreemde eend in deze Hollandse film. Hoewel ik zijn rol in het begin wat dubieus vond, brengt hij toch een verfrissend element.

Anneke Blok

Tot slot een heerlijk komische rol voor Anneke Blok. Ik ben altijd wel fan van haar. In Soof is ze de chaotische, boeddhistische zen-moeder van Soof.

Concluderend

Soof is boven alles een vriendelijk stukje film. Zo eentje die geen extreme hoogtes brengt, maar wel wat aangenaam, typisch Nederlands plezier. Een aanrader voor op de luchtige momenten in het leven.

Link naar Soof.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenSoof: vriendelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.