sleepy hollow

1 min. lezenSleepy Hollow: Halloweenfilm

Jaar: 1999
Regisseur: Tim Burton

Sleepy Hollow is een film voor een dag als vandaag. Oké het is al tien uur geweest, maar misschien is de nacht nog wel jong. Het is namelijk Halloween. Voor als je dat nog niet wist.

Burton Depp rechercheur

Johnny Depp speelt in deze Tim Burton-film een soort rechercheur, genaamd Ichabod, die enkele onthoofdingen onderzoekt in een klein dorpje. De legende van de Hoofdloze Ruiter is ook onderdeel van het verhaal.

Bloederig

De film is voorzien van vele bloederige scènes, die ik niet altijd even goed kon aanzien. Ik kijk nou eenmaal niet graag naar slachtingen, onthoofdingen en open wonden. Het leidde me zelfs regelmatig af van het verhaal omdat ik weer even de andere kant opkeek. Natuurlijk kun je het allemaal gemakkelijk met een korreltje zout nemen, maar dat lukt me toch vaak niet tijdens het kijken.

Voordelen

Anderzijds is Depp, met zijn altijd innemende blikken, zeer plezierig om naar te kijken. De film zit vol intelligente quotes, die veelal uit de mond van Ichabod komen. Het set decor van de film is prachtig en volledig in donkere Burton-sferen. In 2000 won Burton dan ook een Oscar voor zijn art direction en set decor.

Aanrader?

Zin om lekker te griezelen? Kijk dan Sleepy Hollow.. vanavond of vannacht! Houd je niet van bloederige scènes en een hekel aan Halloween? Dan zou je Sleepy Hollow nog kunnen overwegen voor Tim Burton, Johnny Depp, of de cult-ervaring van het kijken naar een jaren negentig-film (hoewel deze film tamelijk tijdloos is).

IMDb naar Sleepy Hollow.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.