Girl

1 min. lezenGirl: intens

Jaar: 2018
Regisseur: Lukas Dhont

Enkele weken geleden zag ik Girl tijdens een voorvertoning in Studio K, zonder veel van het verhaal te weten. Prijswinnende film op Cannes filmfestival sprak me wel aan. Het bleek inderdaad een goede keuze. Omdat de film zo realistisch overkomt, lijkt het soms alsof je naar een documentaire kijkt, terwijl het toch fictie is. 

Meisje

Hoofdpersoon Lara (Victor Polster), is geboren in het lichaam van een jongen maar voelt zich een meisje en wil een meisje zijn. In het begin weet je niet zeker hoe ver Lara in haar proces is naar een vrouw. Ze ziet er namelijk al uitzonderlijk vrouwelijk uit en gedraagt zich er ook al naar. Dat maakt het kijken naar Girl extra fascinerend vind ik.

Ballet

Lara is een balletdanseres aan een goede balletschool. Ze doet haar best om op een hoger niveau te komen. Van bloedende voeten tot afgesnauwd worden door leraren, ze doorstaat het allemaal. In het echte leven is acteur Victor Polster ook een danser. Vandaar dat het hem goed afgaat op het scherm.

Drama

Girl is spannend om naar te kijken, door het ontrafelen van Lara haar verhaal, maar het is ook een echte dramafilm. Er zit een scène in die echt misselijkmakend is. Dan weet je het alvast. Maar dit dramatische, intense aspect maakt ook goed duidelijk hoe moeilijk het is om van geslacht te veranderen.

Concluderend

Balletfilm, over een transgender meisje, dat fascinerend om naar te kijken is en soms ook intens. Al met al vond ik het een verrassend mooie film doordat je gaat inzien: ‘the struggle is real‘. Aanrader.

IMDb naar Girl.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.