Red Sparrow

1 min. lezenRed Sparrow: wild

Jaar: 2018
Regisseur: Francis Lawrence

Het gaat er wild aan toe, in Red Sparrow. In deze film waarin de Russische geheime dienst bestaat uit bloeddorstige criminelen, en balletdanseres Dominika (Jennifer Lawrence) daar als onschuldige Rus onderdeel van wordt dankzij haar dominante oom Vanya (Matthias Schoenaerts), kijk je je ogen uit.

Geen pretje

Van dictoriale regimen en publieke schandpaal-sessies, tot doktersapparaten om hun doelwitten te drillen. Nee, een pretje is het niet. En ik sloot dan ook regelmatig mijn ogen tijdens het kijken.

Ontsnappen

Dominika heeft het maar zwaar. Gelukkig is ze slim en denkt ze ondanks haar onontkoombare lot na over ontsnappingsmogelijkheden. Zo is er ook de aantrekkelijke Amerikaanse CIA-agent Nate (Joel Edgerton) om af en toe mee te sparren.

Overprikkeld

Sommige onderdelen van de film zijn wat slordig uitgewerkt waardoor ze minder realistisch zijn, zoals de revalidatie na een operatie. Ook gebeurt er in twee uur tijd zóveel, dat je wat overprikkeld raakt tijdens het kijken. De kern van het verhaal is te voelen en wordt goed verteld, maar wat mij betreft had een aantal bijrollen kunnen worden weggelaten.

Verrassende acteurs

Een van deze bijrollen wordt overigens verrassend genoeg vertolkt door onze Nederlandse Thekla Reuten. Een andere interessante bijrol wordt gespeeld door Charlotte Rampling. En Joel Edgerton is verfrissend op je scherm, zijn personage Nate is aangenaam charmant en betrouwbaar in een film vol met narigheid. Aan goede acteurs heeft Red Sparrow dus geen gebrek. 

Conclusie

In grote lijnen is Red Sparrow wel een goede film, maar dit genre is wat mij betreft net iets te Hollywood en te commercieel om het enórm goed te vinden. Als je zin hebt in een spannende misdaadfilm dan is Red Sparrow desalniettemin, een goede keus. Ertussen.

IMDb naar Red Sparrow.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.