La veritè

1 min. lezenLa Verité: kalm kabbelend

Jaar: 2019
Regisseur: Hirokazu Koreeda

La Verité – de waarheid – was de eerste film die ik sinds de lockdown weer zag in de bioscoop. Met Ethan Hawke, Catherine Deneuve, Juliette Binoche en de regisseur van Shoplifters, sla je de plank niet snel mis, dacht ik zo.  De eerste minuten kwamen weliswaar wat saai op me over, maar later bleek dat ik even moest acclimatiseren. La Verité draait niet om hoogtepunten, maar juist om die onderliggende emoties en subtiele communicatie tussen mensen.

Luchtige gesprekken

Dochterlief Lumir (Juliette Binoche) brengt samen met haar man (Ethan Hawke) een bezoek aan haar beroemde moeder Fabienne (Catherine Deneuve) en vindt het moeilijk om met haar tot de kern te komen, in gesprekken over het verleden. Fabienne houdt alles graag luchtig – wat regelmatig grappig is – terwijl Lumir serieus problemen wil bespreken.

Concluderend

Het is een vrij langzame film, maar het keek voor mij prima weg. Het einde is net zo kalm als de rest van de film. Maar de diepte van familieverhoudingen is het mooist om te zien. Enkel een aanrader voor wie minder spannende films over het leven aankan en interessant vindt.

IMDb naar La Verité.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.