tenet

1 min. lezenTenet: te veel

Jaar: 2020
Regisseur: Christopher Nolan

Bijna de enige reden dat ik Tenet wilde zien, was vanwege mijn metgezel die er geïnteresseerd in was. Actiefilms en ‘blockbusters’ zijn niet echt mijn ding. Maar met alle media-aandacht die Tenet heeft gekregen, was een klein deel van mij benieuwd wat deze film zou brengen.

Eenmaal in de bioscoop viel de filmervaring voor hem nog meer tegen dan voor mij.  Ik had namelijk geen enkele verwachting, maar hij had moeite om het verhaal te volgen (we waren dan ook iets te laat). Voor mij was dat minder een probleem en vond ik het eerste deel van de film nog wel amuserend.

overschot Verhaallijnen

Totdat ik afhaakte. Het verhaal is in de basis best interessant, namelijk het idee dat de hoofdpersonen een derde wereldoorlog proberen te voorkomen via een soort James Bond-achtige formule, waarbij er gespeeld wordt met de tijd. Maar het overschot aan surrealistische  elementen en verhaallijnen – zo is er bijvoorbeeld nog een soort verliefdheid ingepropt – maakte het voor mij niet sterker.

Conclusie

De film kijkt een beetje weg als een soort droom, waar je ook weer graag uit ontwaakt. Zoals gezegd, niet echt mijn type film. Geef mij dan maar gewoon een James Bond-film.

IMDb naar Tenet.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.