A star is born

2 min. lezenA star is born: mentale achtbaan

Jaar: 2018
Regisseur: Bradley Cooper

Net als vele anderen, was ook ík erg benieuwd naar de acteerprestaties van Lady Gaga. Maar ook naar de regiekwaliteiten van Bradley Cooper, die debuteert met deze film. 

Vragen

Ik weet niet meer precies wat ik ervan verwachtte, maar het was in ieder geval anders. Bovendien kwamen er regelmatig vragen bij mij op tijdens het kijken. Is dit een promotiefilm voor Lady Gaga’s zangcarrière? Is dit deels biografisch over Cooper? Aangezien zijn rol als Jack linkt met Cooper’s eigen verleden met alcohol. Het verhaal is gebaseerd op verschillende verhalen van anderen, maar aangezien ik die niet ken, kan ik op deze vragen geen antwoord geven.

Plastisch

Ook vond ik het interessant om het gezicht van Lady Gaga te zien. Ik vroeg me steeds af of ze plastische chirurgie had gedaan. Ik kon de vinger er niet op leggen. En aangezien ik niet zo op de hoogte ben van celebrity-nieuws tast ik nog steeds in het duister.

Goed verhaal

Naast mijn persoonlijke gedachtegang bij A star is born, wordt er best een goed verhaal verteld. Over hoe uiterlijk een rol speelt in de wereld van de muziek, hoe je omgedoopt wordt als popidool door producenten – met komische scènes wat dat betreft – en hoe je verliefd kan zijn op iemand die het zelf allemaal niet op een rijtje heeft.

Wonderbaarlijk

Cooper speelt dus zelf een rol in zijn eigen film. Misschien is dit mogelijk dankzij het feit dat A star is born niet volledig door hem verzonnen is en hem dus minder energie kostte als regisseur. Ik vind het in ieder geval een wonderbaarlijk verschijnsel; regisseurs die zelf meespelen in de film. In dit geval zelfs als hoofdrol.

Zwakker

Er gebeurt veel in de film. Zoveel zelfs, dat ik het op een bepaald moment begon te ervaren als een mentale achtbaan. Wat anderzijds wel weer heel goed de gevoeligheid van mensen en verslaafden weerspiegelt. Maar dat extreme, maakt het verhaal ook iets zwakker vind ik, omdat het dan lijkt alsof de film alleen goed kan zijn met die schokkende momenten erin.

Romantiek

Ook vind ik de romantiek in de film iets te voorspelbaar en clichématig, hoewel het wel fantastisch gespeeld wordt door zowel Lady Gaga als Cooper. Lady Gaga is dus zeker geslaagd vind ik als actrice.

Concluderend

Mentale achtbaan met goed acteerwerk, dat vragen oproept over de intenties van Cooper met betrekking tot Lady Gaga’s zangcarrière en zijn eigen leven, maar wel een film is die heel mooi gemaakt is. Aanrader toch wel. Maar verwacht geen goud.

IMDb naar A star is born.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.