Dazed and confused, richard linklater, film, movie, Matthew McConaughey

1 min. lezenDazed and Confused: jofel

Jaar: 1993
Regisseur: Richard Linklater

Een enkele kans die ik had om Dazed and confused te zien, had ik verspild en daarom was ik blij te ontdekken dat deze Linklater-film momenteel bij het aanbod van Netflix hoort.

Dazed and confused, shawn andrews, Milla Jovovich, richard linklaterLuchtige Linklater

Na het zien van de triologie van Before Sunrise etc en Boyhood, is deze Linklater heel verfrissend van een ander genre. Even geen ernstige romantiek of diepgewortelde emoties: Dazed and Confused heeft een luchtige sfeer en draait om de groepsdynamiek tussen een aantal verlate hippies in de jaren zeventig.

Bekende acteurs

Maar écht vrijgevochten zijn ze niet want ze zitten nog op de middelbare school. Behalve vrouwenversierder Wooderson (Matthew McConaughey). McConaughey is één van de opvallend grote hoeveelheid (inmiddels) bekende acteurs in deze film. Denk aan een jeugdige Ben Affleck (rebel O’Bannion in de film), Adam Goldberg (nerd Mike) en een jonge Parker Christian Posey (Darla). Daarnaast was ik gefascineerd door de luie en stoute Pickford (Shawn Andrews), die een perfect koppel vormt met Michelle (Milla Jovovich).

Spanningsboog

Een grote spanningsboog ontbreekt in Dazed and Confused maar toch is het een jofele film die niet verveeld. Door de hoeveelheid verschillende karakters in het verhaal is er namelijk steeds weer iemand anders die de aandacht trekt. Op een vermakelijke manier. Je reist tijdens het kijken zelf ook weer even af naar je middelbare schooltijd.

Conclusie

Als je zoals ik houdt van filmhuisfilms, Linklaters werk, en/of coming-of-age dan kan ik je aanraden om Dazed and Confused niet over te slaan.

Link naar Dazed and Confused.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.