crazy rich asians, film, movie

2 min. lezenCrazy Rich Asians: modern sprookje

Jaar: 2018
Regisseur: Jon M. Chu

Soms heb je even zin in een makkelijke film. Crazy Rich Asians is dan een goede keus. Verrassend genoeg moest ik er een traantje bij laten op sommige momenten. Maar misschien was ik gewoon moe. 

Modern sprookje

De film is als een modern sprookje met Chinezen. Je hebt de rijke Nick Young (Henry Golding) en de minder welgestelde Rachel Chu (Constance Wu). Ze zijn stapelverliefd. Daar is de moeder van Nick, Eleanor (Michelle Yeoh) niet van gediend. Zij is een lelijke heks.

crazy rich asiansMooie neus

Problemen in het paradijs dus. En hoe zijn die op te lossen? Rachels’ vriendin Peik Lin Goh (Awkwafina) doet in ieder geval haar best. Zij is een bron van positiviteit en humor tussen alle drama. Bovendien is er een lichtpuntje. Nick’s oma Ah Ma (Lisa Lu) vind de neus van Rachel erg mooi.

Niet flauw

Verder speelt ook Ken Jeong een klein, komisch rolletje en zijn er gekke rijke Aziaten, zoals de titel al voorspelt. Ik hoorde iemand die verwachtte dat Crazy Rich Asians heel flauw zou zijn. Maar dat is het naar mijn mening niet. Ondanks de uitgesproken karakters en sommige over-de-top scènes.

Princess Diaries

Zoals ik al in de inleiding aangaf, moest ik er zelfs een traantje om laten. Dit komt omdat ik de rol van Rachel erg mooi vond. Ik voelde haar emoties. Crazy Rich Asians doet me in dit opzicht denken aan de Princess Diaries, dat is ook zo’n film die op het oog heel erg fout en meisjesachtig oogt, maar die uiteindelijk nog best goed is. Iets teveel Disney misschien, maar ik kon het waarderen.

Conclusie

Dus. Concluderend: laat je niet teveel leiden door de flauwe titel. Als je houdt van komedie, een beetje gekte en een beetje diepgang, dan is kijken naar Crazy Rich Asians best een goed idee.

IMDb naar Crazy Rich Asians.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.