the happy prince

1 min. lezenThe Happy Prince: vrij

Jaar: 2018
Regisseur: Rupert Everett

Een vriend van me wilde deze film over de laatste jaren van schrijver Oscar Wilde graag zien. Zelf had ik iets minder interesse, maar dankzij de persoonlijkheid van de schrijver zelf (door Rupert Everett) vond ik het toch erg leuk.

Sprookje

‘The Happy Prince’ is de titel van een verhaal van Wilde, een sprookje voor kinderen. Af en toe draagt hij eruit voor tijdens de film. The Picture of Dorian Gray, één van zijn boeken, wilde ik ooit lezen maar het e-book werkte niet op mijn e-reader. De film inspireert me wel om nog eens een poging te doen.

Vrije vogel

De man is zelf ook een interessante persoonlijkheid. Hij leeft als een vrije vogel. Een wilde, vrije vogel. De dingen die hij doet, daar trek je af en toe je wenkbrauwen van op. Maar dat heeft ook zo zijn charme.

Tijdsbeeld

De kwaliteit van de details in de film is top. Ze kloppen – in tegenstelling tot vele andere films – met het tijdsbeeld, zijn subtiel en komisch. Zo zie je tijdens een conversatie mannen de kaarsen aandoen van straatlantaarns, wordt er gepraat over een huur van 1 pond en heeft religie nog een ander soort functie dan nu.

Conclusie

Interessante film over een interessante persoonlijkheid. Misschien iets minder sexy dan een film met knappe acteurs, maar desalniettemin een aanrader.

IMDb naar The Happy Prince.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.