Beautiful Boy

2 min. lezenBeautiful Boy: dramatisch

Jaar: 2018
Regisseur: Felix van Groeningen

Grootse verwachtingen had ik van Beautiful Boy na het zien van de trailer, maar het is toch iets minder sterk dan ik hoopte. Dat neemt niet weg dat het best een interessante film is.

Serieuze Carell

Interessant, in de eerste plaats omdat je Steve Carell zelden zo serieus ziet. Geen grapjes deze keer uit de mond van de acteur. Nee, enkel bezorgde blikken als vader Nic Sheff van zijn ‘prachtjongen’ David (Timothée Chalamet). Logische zorgen, want David gebruikt alle soorten drugs en bedelt steeds om geld.

Hetero

Het is écht een serieuze film. Speelse romantiek kun je vergeten. Chalamet, ofwel David, valt niet op mannen deze keer (ref. Call me by your name) maar is hetero. Hoewel je daar weinig van ziet. Hij zit de diep in zijn problemen om echt aandacht te hebben voor een ander.

Verbazing

De film is ook interessant, omdat het een gek verloop heeft. Ergens halverwege lijkt het verhaal een soort vrolijk einde te krijgen, om vervolgens qua sfeer weer compleet om te slaan. Waardoor ik tijdens het kijken steeds weer met verbazing naar de opvolgende fase keek uit het leven van David en zijn ouders.

Droomhuis

Beautiful Boy speelt zich af in San Francisco en het huis waar de familie woont is in één woord prachtig. Meer prachtig dan hun prachtige zoon wat mij betreft. Het staat midden in de natuur, wordt omringd door prachtige bomen, en is omgeven door hout en mooie natuursteen. Echt een droomhuis.

Twee boeken

Als laatste is de film interessant, omdat het waargebeurd is. Het script is een combinatie van twee boeken, die van de vader en van de zoon, zo leer je uit de aftiteling van de film, als je oplet. Wat ik niet deed maar een vriend gelukkig wel. En ha, dat is niet zo gek, want beide karakters hebben affiniteit met schrijven.

Teveel

Wat ik minder goed vind aan Beautiful Boy is de mate van drama, vooral tegen het einde van de film. Het ligt er wat mij betreft teveel bovenop. Anderzijds is het beeld dat geschetst wel realistisch. Wat de film dus juist weer goed maakt. Ik kon me ook goed in de ouders verplaatsen.

Conclusie

Beautiful Boy is wat te dramatisch, maar anderzijds wel interessant, om bovenstaande redenen. Op zich wel een aanrader, maar weet waar je aan begint. Je zal er niet van gaan lachen.

IMDb naar Beautiful Boy.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.