1 min. lezenWalking on Sunshine (Max & Dania) (2014) -> Ultravrolijk

walking-on-sunshine-1-diZit je in de spreekwoordelijke put? Heeft het leven al veel van je gevraagd deze week en wil je even ont-stressen? Zet dan Walking on Sunshine aan (op Netflix). Een La La Land-achtige vrolijkheid staat je ermee te wachten.

De film is een musical, met door de acteurs gezongen love-songs die we allemaal kennen uit de jaren tachtig. Dat vind ik een erg leuk aspect aan de film. Juist ook het feit dat de filmmaker niet de moeite heeft genomen om eigen nummers te verzinnen, maar dat het gewoon bestaande liedjes zijn. Dat maakt het kijken naar Walking on Sunshine als een foute kroeg-ervaring op vrijdagavond of als het meezingen met een coverband – wat we toch stiekem allemaal leuk vinden op zijn tijd.

Nog iets over het verhaal? De film gaat over twee zussen, die onverhoopt met dezelfde man zijn gaan daten. De ene haar vakantieliefde, is de ander haar verloofde geworden. Dat zorgt voor moeilijkheden. Daarnaast is er nog een grappige bijrol voor een erotische schrijfster. De man om wie het draait, is uiteraard een mediterrane ‘god’.

Conclusie
Aanrader voor iedereen die het niet erg vindt om naar B-film te kijken, als deze erg vrolijk is. En de clichés (voor deze ene keer) voor lief wil nemen.

Link naar Walking on Sunshine.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.