1 min. lezenRole Models: apart

Jaar: 2008
Regisseur: David Wain

Paul Rudd kan mij wel motiveren om een film te gaan zien, maar bij Role Models had ik vrijwel direct spijt. Wat een b-film. Ik stoorde me aan de on-charmante verkoop van energiedrankjes – de baan van Danny (Paul Rudd) en collega Wheeler (Seann William Scott). En toch.. onverwacht.. werd de film naderhand iets beter. Ter hoogte van de filmbeelden die je hier ziet.role models

Sturdy Wings

Danny en Wheeler raken namelijk ongewild betrokken bij Sturdy Wings, een programma waar volwassenen, kinderen helpen structuur te geven, opgericht door Sweeny (Jane Lynch). Haar rol doet wat denken aan coach die ze speelt in Glee.

Diepgang

Dit deel van de film vind ik nog wel wat charme in zich hebben. Er komen wat grappige kinderen voorbij, wat gekke situaties. Zo houdt een van de kinderen erg van middeleeuwse rollenspellen en is Danny ook dáár ineens een onderdeel van. Hieruit voortvloeiende zit er in Role Models nog wat onverwachte diepgang.

American Pie

Alleen bij het hoofd van Sean William Scott moet ik toch altijd aan American Pie denken. En dat is niet per se positief voor zijn imago, zeker niet met het karakter dat hij in Role Models speelt. Het is allemaal net wat te oppervlakkig.

Grappig

Ik zou het bijna vergeten te melden, maar deze comedy is dus ook grappig. Dat is ongeveer de kern van de film. En hoewel ik niet om alles hoefde te lachen, heeft Role Models toch ook volgens mijn smaak veel grappige scenes.

Conclusie

Al met al kan ik concluderen dat Role Models een aparte film is. Het heeft wat b-filmcomponenten, wat onverwachte diepgang en veel humor, maar het blijft een redelijk slechte film. Maar soms heb je precies zin in dít genre. Ertussen.

Link naar Role Models.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.