1 min. lezenPaterson (Jim Jarmusch) -> Diepe humor

paterson-credit-mary-cybulski-cannes-film-festivalAlle films die ik tot nu toe van Jim Jarmusch heb gezien, zijn mij goed bevallen. Het leuke is dat elke film van hem weer compleet anders is. Maar allemaal hebben ze een vreemde en wat neerslachtige vorm van humor in zich, wat ik erg kan waarderen. Dat is ook hier het geval, waar Engelse bulldog Marvin een duidelijke stempel zet op het leven van amateur-poëet Paterson (Adam Driver).

Paterson leidt een eenvoudig leven. Elke dag rijdt hij de buurtbus in Paterson, New Jersey en komt hij daarna thuis bij zijn vrijgevochten kunstzinnige vriendin, die alles verft wat er maar in huis te verven is. Het liefst droomt Paterson er op los en maakt hij mooie gedichtjes.

Kijken? Jazeker. Paterson is een erg grappige film, die de spot drijft met relaties en met mensen die zichzelf te serieus nemen.

Link naar Paterson.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenPaterson (Jim Jarmusch) -> Diepe humor

  1. Nostra schreef:

    Ik had hoge verwachtingen, maar vond uiteindelijk dat er te weinig gebeurde om me echt te pakken…het was net zo gewoon als het normale leven en ik verwachtte gewoon simpelweg wat meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.