mary queen of scots

2 min. lezenMary Queen of Scots: roerig

Jaar: 2018
Regisseur: Josie Rourke

De eerste minuten van Mary Queen of Scots vind ik een heerlijke binnenkomer. Je ziet het knappe gezichtje van Saoirse Ronan (Mary Stuart) en een indrukwekkende scène met de jurk van.. ja van wie? Dat blijkt later. 

Moderne twist

Deze versie uit 2018 is niet de eerste ‘Mary Queen of Scots’-film. Ook in 2013 en 1971 deden filmregisseurs een poging. Die ik beiden niet gezien heb. Van déze Mary kan ik in ieder geval opmerken dat dit verhaal uit de 16e eeuw een moderne twist heeft. Een twist die ik zelf wel komisch vind en kan waarderen, maar daarmee is de film dus niet helemaal historisch verantwoord.

Visagie

Margot Robbie (Queen Elizabeth I) die toch een mooie vrouw is, is in Mary Queen of Scots getransformeerd tot een monster, vrijwel de gehele film. Monster is overdreven, maar ze ziet er niet erg knap uit. Met dank aan de visagie.

Kostuumdrama’s

Mijn interesse in deze film was niet heel hoog, daar ik recentelijk al zijn/haar concurrent The Favourite had gezien en geen specifieke interesse in kostuumdrama’s heb, maar gezien de actrices in de hoofdrol was ik desalniettemin benieuwd.

Pakt me niet

Maar eenmaal kijkende vind ik de film niet heel bijzonder. Er gebeurt wel veel, van wilde seks tot bloederige slachtingen, maar ergens pakt het me niet. Er gebeurt teveel in de film en ik ga me dan ook halverwege afvragen of het verhaal nog ergens heen gaat.

Levensfilosofie

Het enige dat ik mooi vind aan Mary Queen of Scots is de moderne twist dus, én het feit dat Mary Queen er een mooie levensfilosofie op na houdt. Die van zusterschap met haar rivaal Queen Elizabeth I, haar echtheid en haar unieke poging om haar rol als koningin te vervullen.

Veel drama

Verder is er erg veel drama en roerigheid in de film. Iets teveel naar mijn smaak denk ik. Maar slecht kan ik het nou ook weer niet noemen.

Conclusie

Roerige dramafilm, met een moderne twist en een mooie levensfilosofie bij Mary Queen. Wel leuk, niet slecht, maar ook geen mega aanrader. Ertussen.

IMDb naar Mary Queen of Scots.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.