knives out

1 min. lezenKnives out: gezellig mysterieus

Jaar: 2019
Regisseur: Rian Johnson

Van Knives Out had ik lage verwachtingen. Het leek me ofwel te commercieel, of te bloederig. Niets van dat alles kwam uit. Wat een heerlijke film.

Familie Thrombey

Knives Out blijkt een gelikte misdaadfilm, maar dan op een toegankelijke, bijna gezellige manier. Centraal staat de familie Thrombey wiens familiehoofd, vader en opa Harlan (Christopher Plummer) is overleden. De vraag is alleen: hoe. Ze zitten er in ieder geval warmpjes bij in een kasteel middenin de bossen van Massachusetts.

Rijk en ondankbaar

Wat ik leuk vind aan het verhaal dat je als kijker wat informatie krijgt bij aanvang, bijna te veel informatie lijkt het, maar dat dit het verloop van de film juist alleen maar interessanter maakt. Het is ook een klassiek verhaal over rijke, ondankbare mensen en de waarde van het geven van echte liefde en aandacht. Evenals eerlijkheid.

Karikatuur van zichzelf

Laat ik de komedie in Knives Out niet vergeten. Die zit ook erg goed in elkaar. De gezinsleden lijken een soort karikatuur van zichzelf. Wat ik persoonlijk erg vermakelijk vond. De extremiteit van de karakters doet ook denken aan het aanschouwen van een toneelstuk.

Goede acteurs

Last but not least: goede acteurs. Denk naast bovengenoemde Plummer, aan Jamie Lee Curtis (de apathische en sceptische Linda), Toni Colette als exploiterende weduwe Joni en Daniel Craig, de uiterst kalme en stoere rechercheur Benoit Blanc (goed gevonden naam ook).

Conclusie

Al met al verrassende film, die wat mij betreft scherp in elkaar zit. Aanrader.

IMDb naar Knives Out.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.