King of the cruise

1 min. lezenKing of the cruise: droog

Jaar: 2019
Regisseur: Sophie Dros

Over Sophie Dros gesproken: vorig jaar op IDFA won zij het Documentaire Stipendium van het Cultuurfonds waarmee zij een nieuwe film kon maken. Het werd documentaire: King of the cruise. Na goede ervaringen met haar eerdere films (Genderbende, My silicon love), bekeek ik vol verwachting de screening. 

Interessanter dan Hillary Clinton

Baron Ronnie, met een hele lange officiële naam, besteedt zijn tijd graag op cruiseschepen. Om zijn medereizigers de oren van de kop te praten over alles wat hij in zijn leven heeft meegemaakt.  Men noemt hem, zoals hij het zelf zegt: “De meest interessante persoon van het schip.” Door sommige wordt hij volgens eigen zeggen interessanter genoemd dan Hillary Clinton.

Gouden lepel

“Ik groeide niet op met een zilveren lepel in mijn mond,” vertelt Ronnie, “nee met een gouden. We hadden alles.” Dit is een kleine greep uit wat je in veelvuldigheid gaat beleven met het kijken naar King of the Cruise. Weer een fantastische film van de hand van Sophie Dros.

Hilarisch en gevat

Zonder een oordeel te vellen over haar hoofdpersoon, brengt ze deze man, evenals de activiteiten op het schip, op hilarische en gevatte wijze in beeld. Je krijgt een inkijkje in hoe het eraan toegaat op zo’n gigantisch schip dat regelmatig aanmeert in de Amsterdamse haven bij Centraal Station. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar al lang benieuwd naar was.

Conclusie

Ik heb erg genoten van deze documentaire en veel kunnen lachen. Kortom, aanrader. Zeker als je zin hebt in een luchtige documentaire.

King of the Cruise op IDFA.
IMDb naar King of the Cruise.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.