1 min. lezenHarry Potter and the Sorcerer’s Stone: fantasierijk

Jaar: 2001
Regisseur: Chris Columbus

Ik heb het altijd proberen te vermijden, en toen ik eenmaal had bedacht dat ik me toch eens in de Harry Potter-serie moest verdiepen, heb ik het alsnog jarenlang uitgesteld. Totdat mijn vriendenkring zich ermee begon te bemoeien en ik heel officieel ben ingeleid in de Harry Potter-gemeenschap. Voor het eerst in mijn leven zag ik een Harry Potter film. 

Ultieme uitwerking

Het viel me allemaal reuze mee. Ik had me altijd voorgesteld dat het teveel magie naar mijn zin zou zijn, teveel slechteriken, teveel duistere sferen naar mijn smaak. Maar ik ontdekte dat het vooral de ultieme uitwerking is van het concept fantasie. Iets waar ik vaak wel om kon lachen zelfs.

Kinderfilm

Bovendien zijn de hoofdrolspelers Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) erg schattig. Ze helpen elkaar en vullen elkaar aan. Het keek weg als kinderfilm, en kinderfilms kan ik regelmatig waarderen.

Conclusie

De komende tijd ben ik van plan om alle Harry Potter films te kijken. Tot die tijd kan ik er nog geen volledig oordeel over vellen, maar als we het alléén over Harry Potter and the Sorcerer’s Stone hebben, dan besluit ik: fantasievolle vermakelijke kinderfilm. Aanrader.

Link naar Harry Potter and the Sorcerer's Stone.
Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenHarry Potter and the Sorcerer’s Stone: fantasierijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.