1 min. lezenThe Anchorman, The Legend of Ron Burgundy: juweeltje

Jaar: 2004
Regisseur: Adam McKay

Wat een geniale productie is dit. Ik heb lange tijd niet zo’n grappige film gezien als The Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Het deed me denken aan de films met Jim Carrey, die ik altijd hilarisch vond.

Will Ferrell heeft een grote rol in deze grappigheid, ik moest voornamelijk om hém lachen. Hij is nieuwslezer Ron Burgundy, die samen met zijn collega’s Brian (Paul Rudd), Champ (David Koechner) en Brick (Steve Carrell) niet weten hoe ze met vrouwen moeten omgaan. Het zijn lustobjecten voor ze, verder komen ze niet. Totdat Veronica Corningstone (Christina Applegate) arriveert op de nieuwsredactie.

Een paar van mijn favoriete elementen uit de film:
– Hond Baxter
– Het in negen landen verboden parfum
– De jazz-fluit
– De communicatie met een beer
– Een gesprek over het ontstaan van San Diego

Details

De film zit vol met grappige details, los van de al grappige scènes en dialogen. Het enige dat ik minder vond was de rol van Steve Carrell, die een nogal onrealistisch laag begaafd persoon speelt, en sommige situaties die net iets te extreem zijn.

Conlclusie

Een humoristisch juweeltje, dat je zeker niet aan jezelf voorbij wilt laten gaan. Mits je die kans de afgelopen dertien jaar niet hebt aangegrepen. Aanrader als je houdt van comedy.

Link naar The Anchorman: The Legend of Ron Burgundy.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.