foxtrot, film

1 min. lezenFoxtrot: dramatisch

Jaar: 2017
Regisseur: Samuel Maoz

De Foxtrot is dus een dans, weet je? Daar zijn de hoofdrolspelers in Foxtrot zich van bewust. Maar Foxtrot is ook de naam van een militaire post in Israel waar militair Jonathan Feldmann (Yonaton Shiray) bij zit. Het ontvangen van nieuws over hem, gaat zijn ouders Daphna (Sarah Adler) en Michael (Lior Ashkenazi) niet goed af. 

Overdreven

Vooral het begin van de film heeft een lichtelijk overdreven toon. Later in het verhaal blijkt dat Jonathan er het beste van maakt in zijn leven, maar voor zijn ouders is dit een moeilijke opgave. Deze man en vrouw maken Foxtrot dramatisch.

Luchtiger

Hoewel je het niet direct ziet aankomen, zit er toch wat humor in deze dramafilm. Op een droge, onverwachte manier. Verder zitten er enkele kunstzinnige scènes in, waarin de emoties van de hoofdrolspelers worden gevoeld.

Klein

Foxtrot is op een bepaalde manier een klein verhaal. Er vindt – hoe dramatisch ook – niet bijster veel in plaats, het gaat meer om de intensiteit van de gebeurtenissen en het voelen van de emoties. Dat heeft Maoz op een mooie manier gedaan, los van het begin van de film dat ik dus wat minder vond.

Concluderend

Mooie film met veel emoties en een klein beetje vreugde. Aanrader voor wie eens wat anders wil zien dan een Hollywood-filmkomedie.

IMDb naar Foxtrot.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.