1 min. lezenEtgar Keret: Based on a true story (Stephane Kaas) -> Vermakelijk

Misschien moet ik me schamen, maar ik kende schrijver Etgar Keret nog niet toen ik deze documentaire bezocht in De Balie. Ik had hem even gegoogled – zoals dat tegenwoordig gaat – maar besloot toch om eerst te kijken of ik geboeid zou raken door de film. Dan kon ik na afloop altijd nog zijn boeken gaan lezen. Maar hé, zijn werk is uitermate goed! En dat is direct ook het leuke aan deze film: je ziet niet alleen wie Etgar Keret is, je leert meteen zijn verhalen kennen.

Die twee zijn natuurlijk ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. En zo denk Keret er zelf ook zeker over. In het nagesprek met de filmmakers Stephane Kaas en Rutger Lemm bleek dat Keret nonstop verhalen vertelde over alles dat hij zelf belangrijk vond en alle interview-vragen die de twee hadden voorbereid, negeerde.

Ik denk dat dit het geheim is achter het succes van de film. Want juist door die verhalen, en de gekte die je hiermee ontdekt in Keret zijn persoonlijkheid, wordt je als kijker vermaakt. De documentaire bevat veel humor maar heeft ook af en toe een serieuze noot. Aangezien Keret een Israëlische schrijver is, gaat het ook voor een deel over de situatie in dit land en komen daarmee ook ernstige onderwerpen ter sprake.

Aanrader? Absoluut. Zeker als je houdt van lezen of schrijven, van documentaires en graag wilt lachen. Etgar Keret: Based on a True Story zal jou vermaken.

Link naar Etgar Keret.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenEtgar Keret: Based on a true story (Stephane Kaas) -> Vermakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.