Bellissime

1 min. lezenBellissime: oppervlakkig

Jaar: 2019
Regisseur: Elisa Amoruso

Drie Italiaanse zusjes die het modellen-bestaan nastreven, onder invloed van hun op uiterlijke gerichte moeder. Dat is waar Bellissime, in de kern over gaat. Aan oppervlakkigheid geen gebrek. 

Schoonheidsobject

De familieverhoudingen tussen de hechte zussen en hun moeder worden duidelijk met het kijken naar de castings, gepraat over diëten en hun afwezige vader. Bijgezet door zoete selfies en archiefbeelden van de meisjes als kind, toen zij al een schoonheidsobject waren.

Misselijkmakend

Ja, begrijpen dat de meisjes model zijn, doe ik wel, want ze zijn allemaal prachtig. Maar het gebrek aan diepere doelen en ambities maakt me bij vlagen misselijk tijdens het kijken naar Bellissime. Het gaat werkelijk nergens over.

Aandachtsgeil

Moederlief heeft het zwaar in haar leven. Door schade en schande werd ze de vrouw die ze nu is. En haar dochters mogen dat weten ook. Ze laat zich door niemand meer tegenhouden. Daarom doet ze aan paaldansen en grijpt ze elke kans om aandacht te krijgen aan.

Conclusie

Bellissime is wel grappig om naar te kijken. Je krijgt inzage in de top van onze materialistische, naar uiterlijke perfectie verlangende maatschappij.

Bellissime

 

Bellissime op IDFA.
IMDb naar Bellissime.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.