Adam Driver behind a desk

1 min. lezenThe report: duister

Jaar: 2019
Regisseur: Scott Z. Burns

De op waarheid gebaseerde The Report is het soort film waar je niet persé vrolijker van wordt. Anderzijds verveelt het niet. Met dank aan Adam Driver in de hoofdrol. 

9/11

Senaat-medewerker Daniel J. Jones (Adam Driver) mag van zijn baas, senator Dianne Feinstein, in een donker, bewaakt kamertje, een jaar lang onderzoek doen naar het detentie- en ondervragingsprogramma van de CIA na 9/11.

Bezeten

Een jaar wordt twee jaar. Twee jaar wordt drie jaar en ga zo maar door. Naarmate de tijd vordert, raakt Daniel steeds meer bezeten van zijn zoektocht door alle schrokkende informatie die hij vindt. Zijn onderzoeksruimte begint vol te hangen met foto’s.

Reputatie is alles

De film maakt weer goed duidelijk waarom het prettig is om níet in de Verenigde Staten te wonen. De plek waar men sjoemelt met bewijsmateriaal of dit vernietigt als dat beter uitkomt. Dat je de CIA bent, maakt in dat geval niet uit. Reputatie is alles.

Onmenselijk

Ik vond The Report van begin tot eind spannend om naar te kijken, ondanks de negatieve lading van het onderwerp. Het cliché-beeld van de Amerikaanse onmenselijke manier van ondervragingen, wordt weer goed bevestigd met deze film.

Concluderend

Spannende film, met een neerslachtig thema. Je lichtpuntje is Adam Driver. Aanrader.

IMDb naar The Report.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.