Ask dr Ruth

2 min. lezenAsk Dr. Ruth: inspirerend

Jaar: 2019
Regisseur: Ryan White

In de lange periode dat Ask Dr. Ruth in de filmhuizen draaide, kwam ik er niet aan toe de film te kijken. Maar dankzij Vitamine Cineville kreeg ik opnieuw een kans. En dus waagde ik me laatst aan deze ‘seks-docu’. 

Eindelijk het antwoord op al mijn vragen dacht ik, want deze sekstherapeut is beroemd. Dat pakte iets anders uit. In de documentaire komen dan wel geregeld ‘gênante’ vragen aan bod, die telefonisch gesteld werden tijdens haar vele televisie-optredens, maar de echte inhoudelijke antwoorden bleven uit.

ask dr. ruthAlles bespreekbaar

Bij vele antwoorden die ze een persoon aan de lijn gaf, hing ik aan haar lippen maar de verschillende vragen werden snel achter elkaar geknipt. Zo ving ik enkel de eerste paar zinnen op. Wat me wél duidelijk werd, is dat voor Dr Ruth alles bespreekbaar is. Het opvallende vrijgevochten karakter van haar televisieoptredens was amuserend, zeker in het perspectief van die tijd (de jaren tachtig).

Ingrijpende gebeurtenissen

Wat ik indrukwekkend vond aan de documentaire was haar levensverhaal. Dat is dan ook waar deze film voornamelijk om draait. Ze vertelt over wie zij was als klein meisje en over de ingrijpende gebeurtenissen uit haar jeugd. Ruth Westheimer groeide op in Frankfurt, maar werd als tienjarig meisje door haar ouders naar Zwitserland gestuurd, opdat ze de Tweede Wereldoorlog zou overleven.

Mentale kracht

Een diep respect vloeide bij mij voort uit het zien van haar levensverhaal. De mentale kracht die deze vrouw bezit is bijzonder en inspirerend. Ze is inmiddels 92 en was tijdens het draaien van de film nog niet gestopt met werken. Ask Dr. Ruth is dus niet het antwoord op al je seksvragen maar ze heeft ook vele boeken geschreven die je kunt lezen. Wat ik wellicht ook ga doen.

Conclusie

Inspirerende, amuserende maar ook ingrijpende documentaire over een vrijgevochten vrouw vol levenskracht. Aanrader voor wie geprikkeld is.

IMDb naar Ask Dr. Ruth
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.