Under the tree

1 min. lezenUnder the Tree (Undir trénu): naargeestig

Jaar: 2017
Regisseur:  Hafsteinn Gunnar Sigurðsson

Maak je borst maar nat voor dit Ijslandse drama. Naargelang het verhaal zich voltrekt, wordt Under the Tree steeds gruwelijker. 

Niet representatief

Wat de filmfoto aan ogenschijnlijk ontspannen sfeer doet vermoeden, is niet representatief voor het verhaal. Denk er een spoor van bloed bij op het gezicht van de vrouw en in de achtergrond een haatdragende buurvrouw die naar haar staart. Dan heb je een beter beeld.

Lachen

Het klopt, de film is ook een komedie. Maar zeker tegen het einde van de film valt er weinig meer te lachen. Slechts één komische eindscène, als een soort mosterd na de maaltijd. Het is dan ook het type komedie waar je niet om schaterlacht, maar bij glimlacht. Uit ongemakkelijkheid soms.

Ego

De hoofdpersonen zijn twee stelletjes, en een zoon wiens vrouw kwaad op hem is. Dan is er ook nog een kind, een hond, een kat en een boom. Dat gaat allemaal niet goed samen. De hoofdpersonen laten allemaal hetzelfde onvolwassen gedrag zien. Wat Under the Tree perfect portretteert wat mij betreft, is hoe het leven misgaat als niemand zijn ego opzij zet.

Concluderend

Under the Tree is goed, maar minder grappig of luchtig dan het genre en de filmposter doet vermoeden. Als je zwartgallige humor kan waarderen, sla Under de Tree dan zeker niet over. Je waant je in een warm bad van bloederige naargeestigheid.

IMDb naar Under the Tree (Undir trénu).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.