2 min. lezenThe Overnight: één en al liefde

Jaar: 2015
Regisseur: Patrick Brice

Wie denkt dat er op Netflix geen pareltjes te vinden zijn, heeft het mis. Voor The Overnight heb ik één en al liefde, op het einde van de film na. In de film zelf, is er óók een hoop liefde.

Jason Schwartzman

Om te beginnen word je als kijker verblijd met acteurs Jason Schwartzman (Kurt) en Adam Scott (Alex). Vooral de aanwezigheid van Jason Schwartzman tilt deze film naar een hoger level. Wes Anderson-films – waar Jason vrijwel altijd in te zien is – zijn nu eenmaal favoriet bij mij.

Vrienden maken

Beide mannen hebben een blonde vrouw, en beide stellen hebben een jonge zoon. Alex en zijn vrouw Emily (Taylor Schilling) zijn net verhuisd naar Los Angeles en vooral Alex heeft als man zonder baan erg behoefte aan nieuwe vrienden. In het park ontmoeten ze Kurt en Charlotte (Judith Godrèche). Een vriendschap is geboren.

Low-key

The Overnight is heerlijk low-key – de verhaallijn beslaat vrijwel één avond, op vrijwel één locatie – maar blijft interessant door de dialogen en kleine gebeurtenissen. Vooral Kurt en Charlotte, prikkelen met hun artistieke en alternatieve leven.

Duplass

Een interessant feit aan de film, is dat The Overnight ook afkomstig is van de Duplass broers. Mark en Jay Duplass zijn – samen met Adam Scott overigens – uitvoerend producent van The Overnight. Mark Duplass ken je misschien van de HBO-serie Togetherness, of van de slechte film The One I love maar hij produceerde ook 6 Years en The Skeleton Twins. Ik geloof wel in de Duplass-kwaliteiten.

Concluderend

Zeg ik: ga kijken naar The Overnight en laat je verrassen. Een ietwat eenvoudige film, in een origineel en enerverend jasje. Het enige nadeel aan The Overnight is het alles afzwakkende einde. Maar de rest van de film is leuk.

Link naar The Overnight.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.