1 min. lezenThe Thomas Crown Affair (John McTiernan) (1999) -> Soepel

Ik ben een sucker voor Pierce Brosnan. Vandaar dat ik het niet kon laten om deze film te zien. Bovendien zou het over een rijke playboy gaan die kunst steelt, wat mijn interesse wel prikkelde. Een 6.8 op IMDb, ik durfde het nét aan. 

Achteraf gezien een prima keus. Je waant je weer even helemaal in de jaren negentig met deze soepele film. Eenvoudige spanning, oprechte liefde, koddige humor en meer van die concepten die totaal verdwenen zijn uit de hedendaagse filmindustrie. Tegenwoordig is alles complex en ingewikkeld. In de jaren negentig kon je nog genieten van de genialiteit van een rijke zakenman.

Ik was niet elk moment van de film erg aangetrokken tot het scherm dus extreem goed was het verhaal niet. Toch voert het quasi-nonchalante acteerwerk van Pierce Brosnan – dé Thomas Crown in dit verhaal – in combinatie met het fascinerende beeld voor mij de kwaliteit van deze film. Denk aan tropische vakantiehuizen, luxe diners en spannende nachtelijke scènes.

Kijken, niet kijken? Kijk deze film als je net als ik ervan houdt om jaren negentig films te zien. Als je op basis van deze beschrijving geen drang voelt om The Thomas Crown Affair te zien, dan moet ik eerlijk bekennen dat je waarschijnlijk niks mist. Dit is geen must-see, maar een want-to-see.

Link naar The Thomas Crown Affair.

Deel deze post / share this post

Een gedachte over “1 min. lezenThe Thomas Crown Affair (John McTiernan) (1999) -> Soepel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.