2 min. lezenThe secret life of Walter Mitty (Ben Stiller) -> Grappig

Er zijn weinig mannen bij wie ik baardgroei mooi vind staan. Laat nou juist de man van wie ik dit het laatst verwacht, Ben Stiller, de gelukkige zijn. Een goede vriendin van me liet weten niet zo gecharmeerd te zijn van deze acteur. Ik daarentegen, kijk graag naar films met Ben Stiller zoals Along came Polly, Meet the Fockers, Starsky & Hutch, Zoolander. Hij kan zichzelf goed belachelijk maken in een serieuze rol. Ook zijn collega-acteurs in de Frat Pack vind ik erg grappig.

The_Secret_Life_of_Walter_Mitty_posterKristen, Jennifer
Deze film, waarin hij gaandeweg een wat mij betreft dus sexy baardje ontwikkelt, speelt hij minder de komiek. Hij is de timide Walter Mitty, die verliefd is op de mooie vrouw Cheryl (Kristen Wiig), van zijn werk. Kristen is een soort Jennifer Aniston qua uiterlijk en qua rol die ze speelt, dat vind ik wel grappig aan de casting. Ik weet niet of het opzet was. Wat ik verder opvallend vind is dat Ben Stiller nog altijd bijzonder goed in vorm is, voor een man uit 1965.

Feelgood
Ik dwaal af, misschien omdat dit niet de beste film is die ik gezien heb. Ook niet van Ben Stiller. Opvallend en knap vind ik wel, dat Ben Stiller deze film zelf heeft geregisseerd. Wat minder knap is, is dat deze film een remake is van het origineel uit 1947. Het origineel ken ik niet, maar ik ben wel nieuwsgierig geworden. Ondanks het feit dat dit geen meesterwerk is, heeft de film veel scènes waar je om kan lachen en blijft het verhaal spannend om naar te kijken. Er staat bij het genre op Cineville.nl ‘feelgood’. Dat klopt wel.

Skateboard
Wat ik de meest vette scène vind in The secret life of Walter Mitty is het moment waarop Walter in Ijsland op een skateboard zijn tocht aflegt richting het vliegveld. De beelden waarin hij over de slingerwegen glijdt zien er prachtig uit, het is origineel bedacht en het lijkt me heel bevrijdend om zelf te doen.

Wat verder komisch is in deze film, is dat Sean Penn een rol speelt waarin hij Sean heet. Dat Sean Penn in The secret life of Walter Mitty speelt, maakt het kijken überhaupt al de moeite waard. De timide Walter blijkt overigens niet zo timide te zijn, hij komt wel tot leven in het verhaal. Uiteindelijk is Walter meer zelfzeker dan de meeste mannen die ik ken.

“I thought it was playful”, beste quote uit de film. Uit de mond van Sean.

Klik hier voor de IMDb-pagina van deze film.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “2 min. lezenThe secret life of Walter Mitty (Ben Stiller) -> Grappig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.