2 min. lezenThe Disaster Artist: extreem

Jaar: 2017
Regisseur: James Franco

Mijn verwachting voor deze film over twee wannabe acteurs, kwam niet helemaal uit. Ik dacht dat het mega grappig en erg goed zou zijn. Grappig is het wel – er zitten ontelbaar veel bizarre, lachwekkende scènes in – maar dat het een letterlijke kopie is van Tommy Wiseau’s eerder gemaakte ‘The Room’, met als enige verschil een soort ‘making off’ eromheen, vind ik jammer. 

Geen slecht idee

Niet dat het een slecht idee was om deze ultra-slechte film na te maken, want dankzij James Franco krijgt ‘The Room’ nu meer aandacht dan het ooit had kunnen krijgen. Bovendien is Franco (hoofdpersoon Tommy in de film) in zijn rol erg komisch. Hoewel hij vaak in slechte films speelt, zie ik hem én zijn vriend Seth Rogen (Sandy) altijd graag op het witte doek.

Timide Greg

Broerlief Dave Franco (Greg in de film) vind ik wat minder indrukwekkend. Zij het alleen al omdat hij erg op James lijkt en het begin van de film hierdoor voor mij wegkeek als een amateuristische sketch. Greg is serieus en timide, maar anderzijds wel beter te begrijpen dan Tommy, die zo sterk buiten de maatschappij staat, dat je ogen ervan uitpuilen.

Golden Globe

James Franco heeft vorige week dus een Golden Globe gewonnen voor zijn rol in deze film. Dat vind ik wel te begrijpen, want los van mijn kritiek op de productie van deze film, vertolkt hij zijn rol als Tommy wel erg goed.

Eindoordeel

The Disaster Artist is in ieder geval een komische film met veel extreem gedrag. Ik mis alleen wat eigenheid en creativiteit bij James Franco zelf. Hij heeft nu alleen maar slim gebruikgemaakt van Tommy Wiseau zijn gekte. Daardoor is het net geen aanrader wat mij betreft. Ertussen.

Link naar The Disaster Artist.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “2 min. lezenThe Disaster Artist: extreem

  1. Wilco Born schreef:

    Ik denk ook niet dat The Disaster Artist is bedoeld als een komedie, maar als een inspirerend drama over de Hollywood-droom en hoe fout dat kan gaan. Heb hem zelf niet gezien, maar ik verwacht een Ed Wood-achtige film over filmmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.