1 min. lezenSupercondriaque (Dany Boon) -> Erg grappig

Deze film van Dany Boon (Daniel Hamidou) is door hemzelf geschreven. Hij speelt ook de hoofdrol als Romain Faubert, een hypochonder. In het begin vind ik de film erg flauw. Het is echt een comedy.  Naarmate het verhaal vordert, krijg ik meer waardering. Aan het eind van deze Franse film kan ik met zekerheid stellen: dit is een aanrader.

f1415_supercondriaque

Naast het feit dat het cool is vind ik dat Dany Boon deze film zelf georganiseerd heeft, geeft ook heel duidelijk aan hoe extreem iemand zijn angst kan zijn om ziek te worden. Dany Boon heeft een bijzondere manier van acteren, een vorm van schaamteloze gekheid die ik nog niet eerder heb gezien. Dat vind ik leuk.

Romain Faubert is vrienden met zijn Dr. Dimitri Zvenka (Kad Merad), een man die het bestaan van dit contact liever niet al teveel uitdraagt naar zijn omgeving. Hij is begaan met zijn afhankelijke patient, maar zijn vrouw vindt het vervelend dat deze man veel tijd van haar echtgenoot opslokt. De vriendschap echter laat zich niet verbergen en het verhaal tussen de twee blijft daarom doorgaan.

dany-boon-supercondriaqueDe ontmoeting tussen Romain en Anna Zvenka (Alice Pol) is een bijzondere. Eindelijk vindt Romain iemand die op zijn golflengte zit. Zij is overigens een leuke actrice vind ik, ze heeft een aparte uitstraling en humor.

De meest grappige scene uit deze film vind ik het moment waarop Romain pijnlijk geconfronteert wordt met zijn angsten terwijl de beesten over zijn lichaam lopen…en hij daar zijn eigen manier mee omgaat.

Kijk zelf hoe! Supercondriaque is een humoristische film, geen typische arthouse. Dus als je dat zoekt, dan is het geen tip.

Link naar Cineville.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.