1 min. lezenAnni Felici (Daniele Luchetti) -> Italiaanse ruzies

anni_felici_xlgWeer een dramatisch gelopen relatie.

Waar Weekend in Paris gaat om een relatie die al jaren duurt, is Anne Felici een film over een stel met jonge kinderen. Het gaat er ook wat levendiger aan toe.

Guido (Kim Rossi Stuart) is een artiest, de kunstenaar van hun twee. Serena (Micaela Ramazzotti) – een hele knappe vrouw – volgt hem op de voet alsof ze zelf geen leven heeft. Ze interesseert zich niet voor kunst en wacht alleen hoopvol op zijn liefde. Guido is nog niet zo succesvol en neemt zijn werk erg serieus. Dat Serena niet begrijpt wat hij probeert te creëren in zijn werk, vindt hij moeilijk. Daarnaast heeft Guido een voorkeur voor naakte vrouwen. Dat vindt Serena moeilijk.

Beide personages hebben nog wat te leren. Guido is nog niet de artiest die hij zou moeten zijn, ook qua gedrag. Serena moet zichzelf nog ontdekken.

Tussendoor zie je Italië, lesbische liefde en twee erg geinige kinderen Dario en Paolo. Niet alleen zijn ze mooi, ze zijn ook bijdehand.

Anni FeliciAnnifelici1Grappig vind ik het antwoord van Paolo wanneer Guido en Serena ruziën over vreemdgaan. De sfeer is om te snijden, waarop Guido misplaatst vraagt: “Willen jullie een ijsje?”
Dario: “Nee, ik ga even bij de boten kijken.”
Paolo: “Ja, een ijsje graag.”
Waarna Dario publiekelijk laat blijken dat hij zijn ouders niet zo leuk vindt…

Wat ik een mooi moment vind later in de film, is wanneer Guido een kunstwerk maakt en aan Serena antwoordt dat de vrouw die hij heeft gemaakt, haar afwezigheid is.

Dit is niet de beste film die je ooit zag, maar als je houdt van ruziënde (mooie) mensen, een beetje romantiek, Italië en leuke kinderen, dan is Anni Felici een tip.

De IMDb-pagina van Anni Felici.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.