1 min. lezenStrike a Pose ( Ester Gould, Reijer Zwaan) -> Diep

Oké, Madonna is niet meer de aller-hipste popster die we kennen, maar een film die verband houdt met ‘s werelds best verkopende vrouwelijke artiest, blijft toch interessant. Zo ook Strike a Pose: een documentaire over de dansers van Madonna tijdens de Blonde Ambition tour in 1990. 

Het begint opgewekt: de zes dansers herinneren zich hoe ze bij elkaar werden verzameld door Madonna en een hoe dit voor iedereen een grote kans was. Daarnaast is het grappig dat ze allemaal homo zijn, op een jongen na: Ollie (Oliver Crumes). In die tijd wordt er veel gestreden voor homo-rechten, ook door de dansers zelf.

Later in de documentaire wordt het onderwerp serieuzer. Door de plotselinge roem waar ze mee te maken hebben, verdwijnen velen in de wereld van de drank en drugs, waarmee ze hun eigen kansen in de danswereld verspillen. Ook het onderwerp HIV komt veelvuldig aan bod, waar een van de dansers aan overlijdt. Hierdoor gaat de film echt de diepte in.

Soms wordt in Strike a Pose gerefereerd aan de documentaire die een jaar na de tour uitkwam: Madonna: Truth or Dare (1991). Zie hierover mijn volgende tekst.

Concluderend: Strike a pose is een mooie en positieve documentaire maar anderzijds ook aangrijpend en emotioneel. Interessant voor de gay community, voor Madonna-fans, dansliefhebbers en mensen die graag naar documentaires kijken.

Link naar Strike a Pose.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.