Long day's journey into night

1 min. lezenLong day’s journey into night: symbolisch

Jaar: 2018
Regisseur: Gan Bi

Een man is op zoek naar zijn geliefde van twintig jaar terug. Er is een groen notitieblok. Een herinnering. Een beschreven romance. Een foto. Een appel. Het speelt allemaal een rol in deze dromerige vertelling, die een onderscheiding kreeg op Cannes filmfestival en eerder op IFFR draaide.

Long day's journey into nightComplotten

Om eerlijk te zijn vond ik het bij vlagen wat ingewikkeld om naar te kijken. Misschien omdat ik er allerlei complotten in mijn hoofd bij bedacht en de omschrijving van de film aanvankelijk niet had gelezen.

Doorlopende zoektocht

Nu ik er thuis nog eens wat op heb nagelezen, blijkt het plot eenvoudiger in elkaar te steken dan ik verwachtte. Hoewel het woord ‘eenvoudig’ niet bepaald de lading van de film dekt. Je waant je voortdurend in de gedachtestroom van de hoofdpersoon. Er zijn weinig dialogen. Het is een doorlopende zoektocht. Afgewisseld met mooie en pijnlijke herinneringen.

Van kabelbaan tot achterkamertje

Je begeeft je als kijker samen met deze man in grotten, op kabelbanen en in achterkamertjes vol geweld. Maar er wordt ook gekust. Glazen vallen van tafel. Er wordt gegokt. Ping pong gespeeld. En biljart.

Indruk

Long day’s journey into night heeft prachtige details en ik betrapte mezelf erop, dat ik de dagen nadat ik de film zag, er nog steeds aan zat te denken. Het maakt wel indruk dus. Wellicht ook op jou.

Concluderend

Mooie, symbolische film over een man zijn zoektocht naar het verleden. Aanrader, als je het aandurft.

IMDb naar Long day's journey into night (Di Qiu Zui Hou De Ye Wan).
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.