2 min. lezenHarry Potter and the Chamber of Secrets: intens

Jaar: 2002
Regisseur: Chris Columbus

Harry Potter and the Chamber of Secrets is in tegenstelling tot de eerste vriendelijke kindereditie: intens. Van alle 161 minuten, ligt het gevaar toch zeker de helft van de tijd op de loer. Is het ene gevaar net geweken, dan volgt er een nieuwe. Ondertussen worden raadsels opgelost door Harry, Ron en Hermione. 

Iets teVeel

Van uit proportie grote slangen, tot dode meisjes in de wc en tijdelijk getransformeerde mensen: er vindt een heleboel plaats. Wat mij betreft iets teveel. Niet dat ik het niet leuk vond om weer naar de drie vrinden te kijken die samen elk gevaar trotseren. En te zien hoe acteurs Daniel RadcliffeRupert Grint en Emma Watson ouder zijn geworden. En hoe goed zij hun mysteries kunnen oplossen.

overdreven fantasy

Maar deze film had precies díe overdreven fantasy-kenmerken, die me er jarenlang van weerhielden om me te bemoeien met het fenomeen Harry Potter. Anderzijds ben ik wel benieuwd of de boeken misschien anders op me overkomen. In de film zijn wellicht wat zaken uitvergroot.

Vliegende auto

Mijn minpunten over deze film daargelaten: er zijn ook pluspunten. De leukste rekwisiet in deze film vind ik de vliegende auto. Wat een geniaal ding. Ook de toepassing van deze auto zorgt voor spannende scènes.

Beukwilg

Het leuke aan de Harry Potter-films tot nu toe vind ik dat alles mogelijk is. Dankzij de grote hoeveelheid fantasie, krijgen onverwachte dingen ineens karakter. Zoals de beukwilg: een boom die van zichzelf afslaat als iets te dichtbij komt. Erg leuk.

Concluderend

Wederom heb ik me vermaakt met een Harry Potter-verhaal, maar bij Harry Potter and the Chamber of Secrets wel iets minder dan bij Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. De film is me simpelweg te intens, daarom zit het qua beoordeling voor mij ertussen. Ik ben benieuwd naar de volgende film in de reeks.

Link naar Harry Potter and the Chamber of Secrets.
Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.