1 min. lezenGet Out (Jordan Peele) -> Boypower

Deze keer geen girlpower maar boypower. Hoewel beiden geslachten er wat van kunnen in deze film. Ik keek er niet echt naar uit om Get Out te kijken, omdat horror nou eenmaal niet mijn favoriete genre is. Mijn nieuwsgierigheid won het echter van mijn afkeer van het genre. De zogeheten ‘horrorhit van het jaar’ wilde ik kunnen begrijpen of tegenspreken. 

Horror kan ook meevallen wist ik, denkend aan It Follows. Het hoeven niet altijd clowns te zijn (IT) of boze mensen die deuren doorzagen (The Shining). Ook Get Out vond ik uiteindelijk meevallen qua engheid. Een groot pluspunt van de film.

Het verhaal begint met het stel Chris (Daniel Kaluuya) en Rose (Allison Williams) die de ouders van Rose voor de eerste keer bezoeken. De beste vriend van Chris raadt het hem al af, vanwege mogelijk racisme. Er blijkt een ander gevaar op de loer te liggen voor Chris.

De film is niet comfortabel om naar te kijken, wel fascinerend, en uiteindelijk tamelijk geniaal. Ik vind Get Out een erg goede film in het horrorgenre. Aanrader voor wie durft, of zin heeft.

Link naar Get Out.

Deel deze post / share this post

4 gedachten over “1 min. lezenGet Out (Jordan Peele) -> Boypower

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.