Cobain

1 min. lezenCobain: moeilijk

Jaar: 2018
Regisseur: Nanouk Leopold

Waarom heet de film Cobain, als het niet over Kurt Cobain gaat? Deze gedachte maakte me aanvankelijk niet geïnteresseerd in het kijken naar deze Nederlandse dramafilm. Alsof de bekende naam als truc wordt gebruikt om mensen naar de bioscoop te lokken.

Vreemde kijkervaring

Toen ik eenmaal toch keek, bleek de film voor mij een vreemde kijkervaring, want het eerste deel van de film voelde als een amateuristisch geheel. Pas halverwege begon ik het verhaal te waarderen en werd de kwaliteit van het acteerwerk naar mijn idee beter.

Incapabel

Hoofdpersoon Cobain (Bas Keizer) heeft het moeilijk in zijn leven, maar maakt er het beste van. Zelf vind hij zijn eigen voornaam ook gek, en achteraf begrijp ik dat de naam symbool staat voor zijn incapabele, ondoordachte moeder Mia (Naomi Velissariou). 

Raden

Het mooie aan de film is dat het karakter en de gedachten van Cobain niet worden uitgesproken, je mag als kijker raden op basis van de activiteiten die hij onderneemt. Dit maakt Cobain spannend om naar te kijken. Het einde van de film is zelfs aangrijpend.

Concluderend

Mooie Nederlandse dramafilm over een verknipte band tussen een tienermoeder en haar zoon. Een verhaal dat ondanks alle narigheid een hoopvolle rode draad heeft. Aanrader, als je het eerste gedeelte van de film wilt doorworstelen.

IMDb naar Cobain.
Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenCobain: moeilijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.