1 min. lezenBeauty and the Beast (Bill Condon) -> Schattig

De animatie Belle en het Beest uit 1991 is een film die de meeste van mijn leeftijdsgenoten wel gezien hebben tijdens hun jeugd. Ik vond het altijd één van de leukere Disney-films. De nieuwe menselijke versie ervan – Belle gespeeld door Emma Watson en Dan Stevens als het beest – is een vrije interpretatie van het origineel. Het beest is deze keer belezen! Hoe leuk. En Belle is een eigenzinnig type dat ‘heel toevallig’ óók van lezen houdt. 

Beauty en the Beast begint sterk en origineel. Ik zat direct in het verhaal. Ondanks dat de film geschikt is voor kinderen, merkte ik daar niet zoveel van. Het leek me zelfs af en toe wat te spannend voor kleine kinderen. Ook voor volwassenen, of misschien wel júist voor volwassenen, kent de film veel humoristische scènes en details die ik erg kon waarderen. Verder is het natuurlijk een eindeloos romantisch verhaal voor jong en oud.

Dat Lumière gespeeld wordt door Ewan McGregor was voor mij een verrassing waar ik op het einde achterkwam. Ik herkende steeds zijn stem maar ik kon de stem niet plaatsen. Ik ga de Disney-versie uit 1991 ook weer eens kijken om de verschillen te zien, want de laatste keer was meer dan twintig jaar geleden. Bovendien zijn er nog veel meer versies gemaakt op het verhaal van de achttiende eeuwse Franse schrijfster Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Films die minder bekend, maar misschien ook wel heel goed zijn.

Kijken, niet kijken? Als je van kinderfilms of fantasy houdt, zeker kijken. Bereid jezelf voor op een grote hoeveelheid schattigheid. Inclusief pratende theekopjes natuurlijk.

Link naar Beauty and the Beast.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.