1 min. lezenBatman: The Movie (Leslie H. Martinson) (1966) -> Komisch

De Bat-grot raakt nooit helemaal uit de mode, is het niet? Ik wilde deze Batman-film uit 1966 wel een kans geven. Naast humoristische woordkeuzes en komische dialogen, brengt Batman: The Movie meer om van te genieten. 

De film valt op door het extravagante productiedesign: pinguïn-onderzeeers, Griekse beelden met geavanceerde functies en felgekleurde gevaarlijke chemicaliën zijn slechts enkele voorbeelden. De film zit vol met enerverende rekwisieten en props. Ook de special effects, die totaal nep overkomen, vind ik erg grappig. Ik geef de film op dit gebied een dikke tien.

Dat is maar goed ook, want het verhaal is niet uitermate boeiend. Het plot voltrekt zich soms wat slordig en wat er zich tussen de hoofdpersonen afspeelt prikkelt niet altijd de aandacht. Toch wilde ik de film wel afzien, want het straalt teveel positiviteit uit om te negeren.

Concluderend
De combinatie van humor, extravagantie en amateurisme maakt Batman: The Movie voor mij een geniale en vermakelijke film. Natuurlijk, dit is een film van meer dan vijftig jaar geleden, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Ook in de jaren zestig wisten ze hoe ze films moesten maken, je moet alleen even door het tijdsbeeld en ietwat saaie plot heen willen kijken. Aanrader als je zin hebt in iets grappigs, luchtigs en extravagants.

Link naar Batman: The Movie.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.