1 min. lezenBand of Robbers (Aaron Nee, Adam Nee) (2015) -> Vaag

Band of Robbers is best een vage film. Het is een knipoog naar de verhalen van Mark Twain over Tom Sawyer. De inmiddels opgegroeide Tom Sawyer (Adam Nee) en Huckleberry Finn (Kyle Gallner) proberen een schat te vinden. Dat wilden ze eigenlijk al jaren, maar doordat Huckleberry Finn in de gevangenis zat, kwam het er niet van. Nu doen ze een tweede poging, aangevoerd door Tom. 

Ik vind dat er geniale humor in de film zit, maar net iets te weinig spanning. Er is denk ik teveel geprobeerd met deze film waardoor geen van deze pogingen écht gelukt is. Het is een soort actiefilm zonder spanningsboog, een comedy met teveel drama of een serieuze film zonder indrukwekkend plot. Maar als je zin hebt in een mix van al deze componenten, dan is Band of Robbers jouw film.

Kijken, niet kijken?
Voor de humor vind ik Band of Robbers wel de moeite waard. Het middenstuk en laatste deel is alleen wat saaier om naar te kijken, daar moet je je dan even doorheen worstelen. Daarnaast is het leuk om eens wat nieuwe gezichten – de acteurs zijn niet erg bekend – op je scherm te zien, die in het geval van Adam Nee ook nog hebben meegeschreven aan de film en het mede-geregisseerd hebben.

Link naar Band of Robbers.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.