1 min. lezenA weekend in Paris (Roger Michell) -> Ingeslapen huwelijk

Le Weekend Directed by Roger Michell Starring Lindsay Duncan and Jim BroadbentIk weet niet of ik dit nou mooi of verontrustend vind. Dit is het stel waarvan je nooit zou verwachten dat je het zou worden, maar inderdaad je zou zo kunnen eindigen. Hoewel het nog niet eindigt, want op dat moment gaan ze naar Parijs.

Ze gaan op een aparte manier met elkaar om. De vrouw Meg (Lindsey Duncan) staat aan het roer. Zij bepaalt of haar man Nick (Jim Broadbent) haar mag bekijken terwijl ze zichzelf uitkleedt. Zo heeft ze ook al sinds een lange periode bepaald dat er geen seks meer tussen hun plaatsvindt. Dramatisch portret.

Nick accepteert het allemaal. Wat enerzijds lief is, maar ook erg raar. Deze man is zelf gefrustreerd over hoe zijn werkende leven gelopen is waardoor hij weinig eigen waarde heeft. Meg is de zelfverzekerde.

Een weekend in romantische stad Parijs kan natuurlijk op veel manieren verlopen. Ga ze vooral zelf eens bekijken. De film wordt gepromoot als een “echt romantische film”, maar die mening deel ik niet echt. Het is wat saai af en toe. De scènes volgen elkaar langzaam op. Voor twee mensen bij mij in de bioscoopzaal was het niet enerverend genoeg om de film af te kijken. Het is maar dat je het weet.

Klik voor de IMDb-link hier.

 

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezenA weekend in Paris (Roger Michell) -> Ingeslapen huwelijk

  1. Nostra schreef:

    Ben toch wel benieuwd naar deze film, maar wacht af totdat deze op DVD verschijnt. M’n favoriete films in Parijs zijn toch wel Before Sunset en Midnight in Paris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.