1 min. lezenAmerican Ultra (Nima Nourizadeh) (2015) -> Absurdistisch

Jesse Eisenberg en Kristen Steward schitteren in deze science-fictionfilm als een stelletje: nietsnut en amateur striptekenaar Mike Howell en de meer succesvolle rockchick Phoebe Larson. Ze maken samen van alles mee. Beginnende bij Mike die een onheilspellende mededeling krijgt van een onbekende vrouw, terwijl hij aan het werk is in de supermarkt. 

Deze film krijgt van mij een acht voor absurditeit. Van ontploffende auto’s tot onverwachte aanvallen op doelwit Mike: de situaties waarin de twee belanden zijn erg extreem. Aan het eind van de film zitten Phoebe en Mike compleet onder de wonden. Jesse Eisenberg is een keer niet de intellectueel die hij in veel andere films speelt, maar ontpopt zich deze keer als een held. Verfrissend om naar te kijken. Er zitten veel actiescènes in de film, maar ze zijn op zo’n manier uitgebeeld dat het komisch is.

Is deze film goed?
Het is origineel, dat kan zeker gezegd worden. American Ultra is op zijn eigen, vreemde manier wel goed gemaakt. Maar twee tips voor het kijken: verwacht geen serieuze film en sta open voor een lading absurde science-fiction.

Link naar American Ultra.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.