2 min. lezenAmerican Hustle (David O. Russell) -> Geinig

american-hustleMeer dan geinig kan ik American Hustle niet noemen. De film leek me al maanden leuk maar ik ben niet zo onder de indruk. De 10 oscarnominaties en de BAFTA voor ‘Best original screenplay’ vind ik een interessant verschijnsel.

Bradley Cooper is het aspect van de film dat maakt dat ik het leuk vond. Het verhaal dat zich in de jaren zeventig afspeelt gaat over een criminele missie tussen een man (Christian Bale), zijn vriendin (Amy Adams) en een FBI-agent (Bradley C.). De missie duurt de gehele film. Daartussen zie je af en toe Jennifer Lawrence, die een vermakelijke rol speelt van een vrouw die nogal uitgesproken is in haar mening.

Macho
Het is de categorie makkelijke film om naar te kijken, vooral ook dankzij – ik kan het niet vaak genoeg noemen – Bradley Cooper die de rol van Richie speelt. Richie wil punten scoren bij zijn baas en daarom erg graag zijn gelijk krijgen. Een karakter dat Bradley geweldig weet te vertalen in machogedrag, precies zoals je van hem gewend bent (denk aan The Hangover).

Hippie-verantwoord
Verder draagt Richie in de avond krulspelden, wat erg grappig is. Dit is tekenend voor de film: alle personages zijn veel met hun uiterlijk bezig. De styling is tot in detail uitgewerkt; vrijwel alles wat ze dragen is hippie-verantwoord bruin of donkergeel gekleurd. Ook kan je weer even melancholisch raken bij het zien van een ouderwets crèmekleurig telefoontoestel.

Appartement
De beste scene vind ik het moment dat tussen Sydney (Amy Adams) en Richie een dialoog ontstaat in Sydney haar appartement. Richie wordt helemaal gek als blijkt dat zij gelogen heeft. De scene in het appartement duurt lang en dat vind ik leuk. Het is een bepalende gebeurtenis na een lang opgebouwde spanningsboog.

Niet origineel
Het eind van de film is redelijk onverwacht en kan ik daarom wel goed noemen. Ik denk dat bij deze film de styling misschien iets teveel de boventoon voert. Inhoudelijk is er niet zoveel te zien: het verhaal is weinig vernieuwend, de uitvoering is ook niet heel origineel. Maar je hebt wel weer een leuke avond.

Link naar IMDb-pagina.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “2 min. lezenAmerican Hustle (David O. Russell) -> Geinig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.