2 min. lezenOnly lovers left alive (Jim Jarmusch) -> Alternatieve vampierenfilm

Only_Lovers_Left_Alive_posterDeze filmposter van Only lovers left alive trok me direct: een mooi beeld, het ziet er cool uit. Maar bij de eerste zin van de filmomschrijving haakte ik al af: een film over vampieren. Ik en vampieren, we zijn geen match. Ik besloot niet de gaan.

De kracht van de poster bleef echter overeind. In een onbewaakt ogenblik besloot ik toch te gaan. Het voelde bijna als iets stouts: ik had geen idee wat ik kon verwachten.

De film ging alle verwachtingen te boven. Ik weet niet waarom maar ik voelde me verbonden. De romance tussen, Adam & Eve (ik besefte me de woordgrap pas na afloop) vind ik geweldig. Ze hebben niets nodig, behalve elkaar.

Vampieren van nu
Only lovers left alive is een film over gecultiveerde vampieren. Geen gevaarlijke bloederige taferelen, nee, de diepere lading die onder de vampier schuilgaat wordt blootgelegd. Ik vind het geniaal bedacht.

Grappen
Het verhaal zit eenvoudig in elkaar maar is zeker niet saai. Het zit vol met subtiele grappen. Tilda Swinton (Eve) is een unieke actrice die het verhaal ook kwaliteit geeft. Al was het alleen vanwege haar uiterlijk. In We need to talk about Kevin maakte zij ook al indruk op me.

Undercover
Haar mannelijke tegenspeler is voor mij een verrassing. Uit interesse omdat ik hem niet kende (of herkende) zocht ik hem online op na de film. Het is Tom Hiddleston (Adam) die er in het dagelijks leven totaal anders uitziet. Dat had ik niet verwacht. Eigenlijk jammer, want zijn vertolking van Adam is best sexy.

Het eind van de film is ook een grap. Het is heel goed gevonden maar ook heel flauw.

Concluderend
Only lovers left alive: aanrader! Voor vampier- en niet vampierlovers.

Mocht je echt kicken op vampieren dan stelt deze film misschien teleur. Maar voor je educatie zou ik hem dan alsnog aanraden.

Zie de IMDb-link hier.

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “2 min. lezenOnly lovers left alive (Jim Jarmusch) -> Alternatieve vampierenfilm

  1. itamvanteeseling schreef:

    Ik zou ook zeker eerdere films van Jim Jarmusch bekijken. (mysterie train, Broken Flowers, coffee and ciragettes). Dan zie je deze film denk ik ook meer in een context. Hij heeft echt een hele eigen stijl van vertelling en thematiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.