1 min. lezenAmerican Honey (Andrea Arnold) -> Ongeregeld

American Honey kijkt een beetje weg als een documentaire. Deze film over een achttienjarig meisje dat een uitzichtloos bestaan leidt, is zo intrigerend dat het bijna waargebeurd lijkt. Daarnaast is de film niet bepaald doorsnee: je ziet de ene na de andere vreemde situatie binnen een groep ongeregelde jongeren.

Hoofdpersoon Star (Sasha Lane) leeft van de lucht en heeft geen geld maar wel een grote mond. Spontaan komt ze in aanraking met Jake (Shia LaBeouf) die haar een zogeheten business opportunity biedt terwijl hij haar probeert te versieren. Star besluit de kans aan te grijpen, want ze heeft niets te verliezen in haar leven met haar verslaafde vriend. Bovendien is ze aangetrokken tot Jake.

Wat je gaat zien? Hoe (losgeslagen) jongeren die opgroeien aan de rand van de samenleving, proberen geld te verdienen met de verkoop van magazines op straat. Dit is geen standaardverhaal. Het laat je zien hoe deze Amerikanen een manier zoeken om met het leven te dealen en prikkelt daarmee ook de interesse in de werkelijke situatie.

Conclusie? Aanrader, maar niet voor de conservatieven onder ons. Daarvoor gaat het er allemaal wat te ruig en onconventioneel aan toe. Hoewel American Honey met drie uur erg lang duurt, is dit goed uit te houden. Het verhaal houdt je geboeid.

Link naar American Honey.

Deel deze post / share this post

2 gedachten over “1 min. lezenAmerican Honey (Andrea Arnold) -> Ongeregeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.