1 min. lezenA Most Wanted Man (Anton Corbijn) -> Spannend

14052001_A_Most_Wanted_Man_11Ik ben inmiddels over mijn Philip Seymour Hoffman-depressie heen en heb koeltjes naar deze film kunnen kijken, waarin de acteur nog levend te zien is. Zelf straalt hij niet veel vreugde uit in één van zijn laatste films, als het depressieve personage rechercheur Günther Bachmann. Het is de tweede film die ik zie van Anton Corbijn (eerste was Joy Division) en ik ben wederom niet ontevreden.

In A Most Wanted Man gaat het om een politiemissie die moet worden opgelost. De undercover veiligheidsagenten in Hamburg gebruiken hun creativiteit en kunde om de prooi (Islamitische immigrant) in het juiste vaarwater te krijgen. Dat is spannend om naar te kijken.

Dieperliggend is de film niet enkel een veredelde aflevering van Flikken Maastricht met iets betere acteurs: het bespreekt ook het politieke thema van de omgang met Islamitische extremisten en de grens tussen wat ethisch verantwoord is en wat niet.

Ook romantiek wordt niet overgeslagen hoewel dit toch duidelijk een bescheiden onderdeel uitmaakt van het verhaal.

Deze keer alleen niet de Philip Seymour Hoffman die je gewend bent: het subtiele komische is er vanaf. De rol van Willem Dafoe daarentegen ligt mooi in de lijn der verwachtingen.

Concluderend raad ik A Most Wanted Man aan als je man bent en/of graag naar crime kijkt en/of interesse hebt in Islamitische groeperingen.

Link naar de IMDb-pagina hier.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.