1 min. lezen10 Things I Hate About You (Gil Junger) (1999) -> Jeugdig

10_Things_I_Hate_About_You_filmVoor even tussendoor, als je zin hebt in een Amerikaanse high-school movie: dat is 10 Things I Hate About You. Misschien ken je de titel of heb je de film jaren geleden al gezien en wil je hem nog een keer zien (zoals ik). De film zal in ieder geval niet tegenvallen, mits je er de juiste verwachtingen van hebt. 

Persoonlijk denk ik dat de meeste wat oudere kijkers, zich niet erg verbonden voelen met deze comedy. Het gaat om jeugdige liefdestaferelen, waar een getrouwd echtpaar vrij weinig meer mee te maken heeft.

Wat ik leuk vind is dat hoofdpersoon Julia Stiles, die Kat speelt, hier nog heel jong is. En Heath Ledger speelt ondanks zijn goede looks niet de populairste jongen van de school, maar de vreemde, beetje geïsoleerde Patrick. Ook Joseph Gordon-Levitt (Cameron in de film) is nog erg jong, hij lijkt achttien en dat is hij toevallig ook in deze film.

Het is een verhaal over de liefde, over vreemd zijn, over je mening geven, over strenge vaders en over een date vinden voor de prom night.

Prima film, zolang je oké bent met bovenstaande info.

Link naar 10 Things I hate about you

Deel deze post / share this post

0 gedachten over “1 min. lezen10 Things I Hate About You (Gil Junger) (1999) -> Jeugdig

  1. Nostra schreef:

    Ik zag ‘m vorig jaar voor de eerste keer en waarschijnlijk had ik er daardoor niet al te veel mee. Jammer, want er zijn andere films in het genre die ik wel kan waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.