1 min. lezenWonder Boys (Curtis Hanson) (2000) -> Voor schrijvers

Als je van schrijven houdt dan is Wonder Boys een hele geschikte film. Je krijgt er namelijk inspiratie van om verder te gaan schrijven. Hoofdrolspeler Michael Douglas speelt de docent Prof. Grady Tripp die al zeven jaar bezig is met zijn tweede boek. Zijn begaafde leerling James Leer (Tobey Maguire) heeft daarentegen geen enkele moeite met het schrijven van teksten. Hij lijkt een natuurtalent. Terry Crabtree (Robert Downey Jr.) wil als de vaste redacteur van Tripp alleen maar heel graag een boek uitgeven. 

wonderboysmovie

De rol van Tobey Maguire in deze film is leuk, zijn karakter is heel droog. Door zijn genialiteit bouwt hij een vriendschap op met Tripp, die door de jongen geïntrigeerd is. Die vriendschap kan Tripp wel gebruiken want zijn leven ligt behoorlijk overhoop. Er zijn (voor schrijvers) veel herkenbare elementen te zien in de worsteling van professor Tripp met het schrijven van zijn verhaal.

Ook Katie Holmes speelt in Wonder Boys. En wel als Hannah Green, het lievelingetje van professor Tripp in zijn klas. Bij elkaar een leuke verzameling acteurs in een goede film die niet verveelt.

Link naar Wonder Boys.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.