1 min. lezenParis je t’aime ( O. Assayas, F. Auburtin e.a.) (2006) -> Wisselend goed en minder

Serie – romantische of komische – korte films die zich afspelen in Parijs. Sommigen vind ik heel goed, anderen iets te vreemd en bij een paar voelt het alsof de film voortijdig is afgebroken. Maar vanwege die paar goede is het zeker de moeite van het kijken waard.

De korte films die indruk maakten:

Tuileries – Steve Buscemi is hier in een conflict met een Fransman op een perron, nadat hij diens vriendin te lang heeft aangestaard.

Le Marais – Een klant in een copyshop probeert zijn spontane aantrekking tot een jongen die hij daar ziet in een gesprek duidelijk te maken, maar dat leidt tot eenrichtingsverkeer.  

Quais de Seine – Een jongen wordt verliefd op een Moslima, tegen de verwachtingen van zijn vrienden in.

Place des fêtes – Een jonge vrouw doet de eerstehulp bij een gewonde man op straat, en blijkt hem al eerder ontmoet te hebben.

Faubourg Saint-Denis – Een blinde jongen voert een schokkend telefoongesprek met zijn vriendin (Natalie Portman) op wie hij stapelverliefd is.

Père-Lachaise –  Een koppel bezoekt de grootste begraafplaats van Parijs, de Père Lachaise Cemetery en krijgt daar ruzie. Maar dan ziet de man het licht bij het graf van Oscar Wilde.

Conclusie: zeker een aanrader als je houdt van Parijs, romantiek, comedy of diepzinnige films.

Link naar Paris je t’aime.

Deel deze post / share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.